sestdiena, 2011. gada 3. decembris

Vīriešu cepures

 
Jāatzīstās, ka jau vairākkārt esmu mēģinājusi taisīt cepuri puišiem vai vīriešiem, bet nekas prātīgs nav sanācis. Ir gadījies, ka kādu darbu, kas cakots bez īpašas piedomāšanas par stipro dzimumu, nopērk vīrišķis personīgai lietošanai. Labi izskatījās. Bet tās, kuras taisīju brālim, tika izbrāķētas kā pārāk sievišķīgas. Nu jā, pircēji nebija vietējie ļautiņi.

   Viens no pēdējiem modeļiem iesākumā tapa kā absolūta dāmu cepure. Tas ir šāds:

tamborēta cepure
Tamborēta cepure. Modeļcepure. Dizains: Lofonsa.


Cepure izskatās lieliski no visām pusēm, ja vien ir piemērota sejas un galvas forma. Tas ir viens no pircēju ''topa'' modeļiem, bet bieži gadās dāmas, kurām mulsumu sagādā bārkšu jeb ''matiņu'' josla cepures augšmalā. Arī es reizēm palieku domīga, kad nepiesardzīgi transportētai vai lietus-sniega aprasinātai cepurei nākas frizūru uzfrišināt. Tāpēc gudroju citu risinājumu un garo, zīdaino bārkšu vietā iztaisīju reljefu kantes joslu. Cepurei gan vairs nav tādas formas un apjoma, bet... Arī tāds modelis ir labs.

Jaunās cepures pirmajā publiskajā iznācienā Berga bazārā to nedomājot izvēlējās kāds interesants kungs triju dāmu sabiedrībā. Viņš citas cepures nemaz neredzēja, šo lika galvā un, pat spogulī neieskatījies, uzticējās tikai savai sajūtai, ērtumam un savu pavadoņu vērtējumam.

Mēs visi jutāmies tik omulīgi un priecīgi, ka labprāt viens otram pozējām - kungs man un es ar kungu viņa dāmām (šo bildi diez vai sagaidīšu no tālajām zemēm, bet - kas zin...).

tamborēta cepure,vīriešu cepure,lofonsa
Tamborēta vīriešu cepure. Dizains: Lofonsa.

vīriešu cepure,tamborēta cepure,lofonsa
Tamborēta cepure apmierināta pircēja galvā. Dizains: Lofonsa.

Kuram katram vīra cilvēkam šo cepuri nevaru piedāvāt. Tur ir vajadzīgs attiecīgs stils. Tāpēc turpmāk modelis būs arī kā dāmu galvassega.

   Otrs kaut cik izdevies cepuru veids, ko piedāvāt vīru cilvēkiem, ir nelielā ausmice. Arī to novērtē un izvēlās pārsvarā citu zemju cilvēki, nešķirojot dzimumus. Modelim iedvesmu man deva kāds reklāmas rullītis, kurā soms, sāms vai laps, braucot suņu pajūgā, lepojās ar savu skaisto zemi un senajām parašām. Oriģinālā cepurē bija ornamentāls raksts un citas krāsas, bet forma bija līdzīga - neliela ieapaļa mice, ko sadalīja krāsu joslas, un nelielas austiņas.
Mana interpretācija izskatās šādi:

vīriešu cepures,tamborētas cepures,ausaine,lofonsa
Tamborēta vīriešu (sieviešu) cepure - ausmice. Dizains: Lofonsa.

vīriešu cepure,tamborētas cepures,lofonsa
Tamborēta vīriešu (sieviešu) cepure - ausmice (ausaine+micīte). Dizains: Lofonsa.

vīriešu cepures,tamborētas cepures,lofonsa
Tamborēta vīriešu-sieviešu cepure (ausmice=ausaine+mice). Dizains: Lofonsa.

Nākamā cepure ierindojās puišu kategorijā tikai tāpēc, ka tai nav izteikti sievišķīga stila un fotosesijā ar Ivo tā gadījās pa rokai. Un kāpēc ne? 

vīriešu cepure,tamborētas cepures,lofonsa
Tamborēta cepure. Dizains: Lofonsa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru